flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Онлайн-ресурс «Підтримка свідків в Україні»

10 листопада 2021, 13:55

Кожен може стати свідком. Свідки відіграють дуже важливу роль у кримінальному провадженні. Їхні показання допомагають судам встановлювати факти, що, в свою чергу, допомагає здійснювати правосуддя.

Людина, що стала свідком, може постраждати від травмуючого впливу злочину. Сама можливість надання показать в значній мірі сприяє процесу загоювання та доведення процесу до завершення для постраждалої людини.

Тисячі свідків та потерпілих від злочинів кожного року дають свідчення в судах під час розгляду кримінальних справ. Багато хто з них робить це вперше в житті. Тому вони можуть не повністю розуміти наскільки важлива їхня роль.

Вебсайт «Підтримка свідків в Україні», який можна знайти за адресою https://prosvidok.info/, створено, щоб проінформувати свідків про їхню відповідальність під час кримінального процесу, а також зменшити стрес під час давання свідчень в суді.

Підтримку свідків не слід плутати із захистом свідків. Захистом забезпечуються лише ті свідки, яких залякують або яким погрожують. Щоб дізнатися більше, відвідайте розділ “Захист свідків“.

Даний вебсайт включає важливу інформацію про права та обов’язки свідків, онлайн-службу підтримки свідків, зображення віртуальної зали судового засідання.